Star Wars: Attack of the Clones (2002)

door | sep 2, 2020

๐ŸŸกโšชโšชโšชโšช Star Wars: Attack of the Clones (2002) heeft mij niet gemotiveerd om de reeks voort te zetten. Mijn eerste kennismaking met Star Wars was erg laat, namelijk in 1999, toen ik Star Wars: The Phantom Menace zag. Volgens de Star Wars verhaallijn chronologisch in orde, dat dan wel. Met Attack of the Clones hield ik de volgorde intact. Ik hoop dat dit tweede deel het slechtste deel uit de reeks is, want oh mijn god, wat was dit beroerd. Allereerst het ronduit slechte acteerwerk van Hayden Christensen als Annakin Skywalker. Hoe is hij ooit de auditie doorgekomen? En dan de overvloed aan gedateerde special effects. Ik begrijp dat het er in 2002 niet zo gelikt uitzag als nu, maar het is allemaal zo veel. Eerlijk is eerlijk, Star Wars is niet bepaald mijn ding, anders had de film dankzij het sentiment waarschijnlijk een hogere score gehad. Hopelijk bevallen de andere delen uit de reeks mij beter, zodat ik het gemiddelde wat omhoog kan krikken naar een hogere waardering. Maar dit deel op zichzelf vond ik geen visitekaartje voor de algehele Stars Wars universe.

Lees ook:

3 Reacties

 1. Ronan

  George Lucas kan heel geen scripts schrijven of acteurs uitleggen hoe ze hun text precies moeten zeggen. Dat gecombineerd met mediocre acteurs is een drama.

  Antwoord
  • Felix

   Heb jij alle episodes tot nu toe gezien?

   Antwoord
   • Ronan

    Jazeker, de originele episodes zijn het beste. Vooral door een geweldige cast en de editing door George Lucas zijn ex vrouw. Ik zou alleen wel de 1977 tot 1983 edits kijken omdat de nieuwere versies veel extra cgi changes en unimportant scenes erbij gevoegd hebben gekregen.
    De originele versies zijn alleen wel moeilijk te vinden.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Felix Rothuizen - 2020